ALGEMEEN

Barger-Oosterveld is een dorp in de gemeente Emmen en telt ongeveer 2770 inwoners. Officieel is het echter niet erkend als afzonderlijk dorp maar maakt het deel uit van de kern Emmen.

Het wordt van de rest van Emmen gescheiden door de N391, de Rondweg rond de stad. Aan de noordkant van het dorp ligt een groot bedrijventerrein.
Ons dorp heeft een aantal voorzieningen, waaronder een openbare en rooms-katholieke basisschool, supermarkt met postagentschap en diverse winkels en horecagelegenheden.

Barger-Oosterveld is vooral bekend van Sportpark Meerdijk, waar voetbalclub FC Emmen zijn thuiswedstrijden speelt. Verder is de rooms-katholieke Sint Gerardus MajellaKerk uit 1906 een mooie bezienswaardigheid. Tot het dorpsgebied behoort ook begraafplaats het Oeverse Bos.

In de loop der jaren is het dorp in ontwikkeling gekomen door de bouw van nieuwe woonwijken (Traden, de Bargies, Bargerholt, Vlinderbuurt).

Barger-Oosterveld staat bekend als een gezellig dorp met een hechte gemeenschap en dit werd benadrukt toen in 2005 het 125-jarig bestaan van het dorp werd gevierd. Een groots feest door en voor Barger-Oostervelders!