Muzikaal Barger-Oosterveld

 

EASTERFIELD

 

Easterfield is opgericht in de zomer van 2011 door Olaf de Groote (gitaar) en de neven Bram Goeree (zang) en Ruud Goeree (gitaar), na een jamsessie in de plaatselijke kroeg, waar de heren weleens samen spelen. Niet veel later maakte Maikel Tanger (drums) en Kris Tiemens (bas) de band compleet.

         

Easterfield, waarvan de leden voornamelijk uit Barger-Oosterveld komen, brengt pure, ongecompliceerde, rauwe blues-rock met uitstapjes naar country en folk, gevuld door een mix van zowel eigen werk als bestaande songs vanaf de jaren ’60 en ’70 tot heden.

Met de combinatie van het warme en tegelijkertijd rauwe stemgeluid van de zanger, jankende en schreeuwende gitaarsolo’s met vlijmscherpe en riffs, een groovende bas en strak drumwerk trakteren deze jonge proleten van de blues-rock het publiek op een muzikale, opzwepende en energieke show! De passie van de heren en de onbedorven sfeer op het podium schetsen wat Easterfield wil bereiken….

Easterfield bestaat uit:
Bram Goeree – zang
Ruud Goeree – gitaar
Olaf de Groote – gitaar
Maikel Tanger – drums
Kris Tiemens – bas

Voor informatie en agenda: https://www.easterfield.nl/

           

 

BUNKHOUSE

In oktober 2006 werd op initiatief van Bertus IJken een coverband opgericht. Vijf muzikanten werden opgetrommeld en in de loop van de jaren veranderde de band qua samenstelling zodanig dat Bunkhouse nu met recht een hechte vriendenband is te noemen.
Dit laat zich kenmerken door de live optredens, want de band speelt puur en louter voor het plezier en dit wordt overduidelijk ook afgegeven aan het publiek.
Alle bandleden hebben in de voorbijgane jaren hun ervaringen opgedaan in diverse bands met verschillende genres. Vanzelfsprekend is daarom het repertoire van “Bunkhouse” zeer afwisselend te noemen.

 

De band streeft daarmee naar een zo breed mogelijk repertoire met veelal covers uit 60′s, 70′s en de 80′s zoals: Rolling Stones, Van Morrison, John Fogerty/Creedence Clearwater Revival, ZZ-top, Neil Young, Free, Eric Clapton, U2, The Bluesbrothers, The doors, Traveling Wilbury’s, Johnny Cash etc...

Om het spannend te houden worden de nummers voortdurend aangevuld en “ververst”.

Website: www.bunkhouse.eu

 

BACCANO

Baccano is een top-100 coverband uit Drenthe die bestaat uit ervaren muzikanten die van uw feest of bruiloft een fantastische, gevarieerde en geslaagde avond maken. Ze zijn energiek, enthousiast en brengen de beste soulhits, de meest swingende dance classics, de herkenbaarste popclassics, dampende rocksongs en de mooiste ballads... Met een breed repertoire bestaande uit rock, soul, blues, funk, rock&roll en classics zetten wij de zaal of tent op zijn kop en maken wij van ieder feest een geslaagd feest.

 

In ons repertoire vind u nummers van o.a. Joe Cocker, Fischer-Z, Herman Brood, Joe Jackson, REM, De Dijk, The Scene, van Dik Hout, Robert Cray, Fleetwood Mac, Simple Minds, Spandau Ballet, Doobie Brothers, kortom teveel om op te noemen. Baccano maakt van uw feest een swingende party waarbij het moeilijk zal zijn om stil te blijven zitten!

Voor informatie en agenda: www.baccano.nl

 

DWEILORKEST DINGES

Dweilorkest Dinges is in de zomer van 2008 opgericht. Het orkest bestaat uit een aantal enthousiaste muzikanten die muziek en plezier maken voorop hebben staan.

           

 

 

Ze hebben een leuk repertoire met swingende nummers en lekkere meezingers waarmee ze uw evenement, groot of klein, muzikaal kunnen bijstaan. Tevens staan de deuren open voor muzikanten die het leuk vinden om muziek te maken in een zeer laagdrempelige vereniging.

Mail voor meer informatie naar: dweilorkestdinges@gmail.com of bel naar: 06-14059645

Neem eens een kijkje op www.dweilorkestdingesemmen.nl.

Zie ook hun Facebookpagina https://www.facebook.com/DweilorkestDinges


 

LAST TIME

De band bestaat uit muzikanten die allen jarenlange ervaring hebben en hun sporen reeds hebben verdiend met het maken van diverse soorten muziek.
Last-Time is ontstaan als een hobbyband die steeds professioneler te werk is gegaan, dit mede doordat ieder zijn eigen ervaring uit vorige bands meenam is er sprake van een hechte groep met bekende namen uit de noord Nederlandse muziek scène.

Ze zijn nu een weg ingeslagen die een zeer breed publiek aanspreekt. De band heeft een grote voorliefde voor rock en soul muziek. Maar een avond sixties/seventies slaan zij ook niet af, zie daar voor de tribute acts die ze in het verleden hebben uitgevoerd (Ten Years After, the Doors, the Kinks)
Ook in de toekomst staan er nog diverse tribute’s lees ode’s aan bands en artiesten op de planning. Last -Time is een band geschikt voor vele gelegenheden.

Voor informatie en agenda: https://www.last-time.nl/

 

2BIZZY

In 2005 werd de in regio Emmen wereldberoemde bigband XXL (helaas) opgeheven! Na een korte periode van rouw besloten de vier enige echte mannen om samen door te gaan. Ongelukkigerwijze was geen van deze heren in het bezit van de ‘golden voice’, vandaar werd een zoekactie naar een passende zanger op touw gezet. Na diverse contactadvertenties, Handje Kontantje, het uitdelen van flyers, tweets, Marktplaats etc. kwamen de mannen uiteindelijk in contact met ene Marcel. De beginperiode was onwennig, onmiskenbaar in ieder nieuw huwelijk. Maar na de wittebroods-weken is het uitgeroeid tot een volslagen gelukkig matrimonium!

Het repertoire van 2Bizzy is opgebouwd uit: klassiekers uit de jaren zestig en zeventig, hits uit de jaren tachtig en negentig, toppers uit het eerste decennium van dit millennium en natuurlijk hedendaagse hits!

De vijf zeer ervaren bandleden barsten van de creativiteit, energie en speelplezier en die combinatie maakt een optreden van 2Bizzy tot een onvergetelijke happening! Door de jarenlange podiumervaring is de band overal inzetbaar; van kleine feestjes tot grote feesttenten. Geluid en lichtshow worden uiteraard aangepast aan de mogelijkheden van de locatie. 2Bizzy beschikt over een eigen groep ervaren technici die tijdens elke gelegenheid zorg dragen voor een passend volume.

Voor informatie of agenda: www.2bizzy.biz

 

TOUCH OF GRASS

Touch of Grass is een band die voornamelijk acoustische Countrymuziek met een vleugje Bluegrass speelt. Ze is opgericht in 2009 en bestaat uit drie enthousiaste musici. Op lead guitar en vocals Gerard Fuhler (Alabama Country Boys) Op mandoline en rythem guitar en vocals Martijn Zwiers (Peggy and Friends, Close to Home) en op contrabas en vocals Bert Hilberts (Alabama Country Boys, Close to Home, Stringtime)

Het repertoire bestaat uit meerstemmige nummers van o.a. The Seldom Scene, Louvin Brothers, Hank Williams. Ook nummers van recentere bands staan op hun songlist evenals een groot aantal eigen nummers.

Voor informatie en agenda: www.touchofgrass.nl

 

BLUESBELLY

Bluesbelly is ontstaan uit de band "Last Time" en de drummer Gerard Gerdes. De bassist van de band "Last Time", Wilko de Groote, had een gesprek met Gerard over hun samenspel en waren er van overtuigd dat hun passie voor Blues maar eens naar buiten moest komen. Samen met Harry Fuhler werd er naast "Last Time" een power blues trio gevormd. Al snel werd duidelijk dat er ook een sax bij moest.

In de "Rue de la Gare" te Emmen trof Wilko saxofonist Arjan Beukers en vroeg of hij een keer langs wilde komen op de repetitie. Arjan was gelijk erg enthousiast en na 1 repetitie was Bluesbelly een saxofonist rijker! 

De geluidsman en techniker van "Last Time" was zo opgetogen, dat hij zei: "dan ga ik zingen!!!" Wat bleek: een fantastische stem en feeling voor de Blues! Onze sound is nu compleet, de neuzen staan dezelfde kant op, repertoire is ingestudeerd, geluidsinstallatie is tip top voor elkaar en enthousiasme is wat ons drijft! Was getekend, Bluesbelly

                                   

De bezetting van Bluesbelly is René de Jong, Wilko de Groote, Arjan Beukers, Gerard Gerdes, Harry Fuhler en Alfred Koops.

Voor meer informatie: 06-10374995 of mail naar bluesbelly5@gmail.com.

Kijk ook bij ons op Facebook: https://www.facebook.com/bluesbelly.emmen

 

DE 4 NEVEN

Voor een leuk optreden kunt u de 4 neven boeken. Het zijn vier doorgewinterde muzikanten die alle vier op gitaar spelen en zingen.

Met een breed repertoire weten ze van elke boeking een feest te maken! De heren zijn plaatselijk bekend onder de namen Tardy, Spoetnik, Botte en Stereo. Voor meer informatie of boekingen kunt u bellen met Geert Gerdes op 0591-624928 of mailen naar g.gerdes5@kpnplanet.nl.

       

ORKEST PLUS

Orkest Plus is een groep van 10 muzikanten die in hun vrije tijd graag muziek maken. Orkest Plus treedt het liefst overdag op, omdat vrijwel alle muzikanten niet meer werken. In het weekend liever geen optredens.

Orkest Plus speelt zoal:  Egerlander - en Tiroler muziek, Boogie Woogie, Dixieland, Potpourri’s, nummers van bv. Frans Bauer, Nick en Simon.

We treden op bij allerlei soorten gelegenheden: Markten en Braderieën, Privéfeestjes, Oktoberfeesten, maar ook in bejaarden- en verzorgingshuizen verzorgen wij een gezellige middag. Samen met koren of i.s.m. andere orkesten. En… op een zomerse dag op een gezellig terras.

                      

Als Orkest Plus er is, is het altijd feest!!!!!

Voor boekingen voor Orkest Plus kunt u kontakt opnemen met Geert Gerdes. Tel. 06-53228498 of per mail: g.gerdes5@ziggo.nl.