Opruimactie in Barger-Oosterveld

03-04-2023 19:48

De leden van “Hondenfeest” hadden weer een grote inzamelactie om zwerfafval op te ruimen afgelopen regenachtige zaterdag 25 maart 2023. Wij zijn een groep mensen, die door onze honden bij elkaar zijn gekomen. Dit is inmiddels een heuse vriendengroep. Op zaterdagmorgen vertrokken wij met een groep van 10 personen met onze honden, opruimspullen van de gemeente en een auto met lege aanhanger waarop het zwerfafval werd verzameld. 

Dit keer hebben we, zoals wij het noemen een rondje “Johansvaart” gelopen. Vanaf het verzamelpunt in de Vlinderbuurt te Barger-Oosterveld liepen wij richting het Oosterbos, naar de Splitting, Verlengde Splitting linksaf naar de Johansvaart, bij de kruising linksaf naar de Tweede Groenedijk, Linksaf vervolg op de Tweede Groenedijk. De bermen, slootkanten en fietspaden onderweg zijn opgeruimd. Drie uur zijn we onderweg geweest. Aan het einde van onze wandeling, was de aanhanger, vol afgeladen met zwerfafval, al met al een "hele flinke vangst". Onderweg hebben wij nog even snel een korte pauze genomen om iets drinken in de regen. 

Handig om te weten: inwoners uit de gemeente Emmen mogen elk jaar, met de Area milieupas,  gratis 300 kilo grof huishoudelijk afval of tuinafval wegbrengen naar de Milieustraat.

Het was een gezellige dag! Zie hieronder een collage van de foto's die van de honden zijn gemaakt.
Leden van Hondenfeest

 

Terug