Nieuw prinsenpaar neemt stokje carnaval over in Emmen

12-11-2023 11:31
De elfde van de elfde. In de agenda's van feestvierders staat de dag met rood omcirkeld, want het carnavalsseizoen gaat dan van start. Op verschillende plekken in Drenthe worden dan een nieuwe Prins en Prinses carnaval gekroond, ook bij carnavalsvereniging de Zeskante Steen in de wijk Barger-Oosterveld in Emmen.
De oogjes zijn nog wat klein, maar de lach is nog duidelijk te zien op het gezicht. Rick Karsterberg en Cheryl Sulmann zijn het nieuwe prinsenpaar tijdens carnaval. Gisteravond werden ze op een feestje bij voetbalvereniging S.V.B.O. gekroond. "We hadden wat grapjes voorbereid", Karsterberg. "Vervolgens kwamen we het podium op met ons eigen nummer. Dat was best spectaculair."
 
 

'Kippenvel'

"We hebben hier het hele jaar op gewacht", vult Sulmann aan. De nieuwe prins wordt altijd gekozen door de voormalige prins, daarna zoekt hij een prinses uit. "Ik heb eerder wel aangegeven dat ik het wilde worden. Dat het dan uiteindelijk is gelukt, maakt het wel heel erg leuk."
De kroning brengt natuurlijk verantwoordelijkheden met zich mee, gelukkig krijgt het nieuwe stel tips van hun voorgangers. "Vooral proberen her en der je slaap te pakken. Zo'n carnavalsweek is ontzettend intensief", vertelt de voormalige prinses Maaike Siekman. "Voor de rest, geniet er zoveel mogelijk van. De drukte, de mensen, het is echt heel leuk."
"Op de zondag van carnaval is een optocht waar zo'n 40.000 mensen komen kijken naar je. Dan krijg je wel kippenvel", vult voormalig prins Antoine Boxem aan. "Je moet er met volle teugen van genieten. En natuurlijk zijn we bereid om ze tips te geven als ze dat graag willen." Hij en Siekman mochten twee jaar een prinsenpaar vormen. Vanwege corona konden ze de eerste keer geen volledige carnavalsweek draaien.
 

Oranje schoenen

Om tijdens carnaval te shinen is een spectaculaire outfit nodig, daar heeft het nieuwe prinsenpaar voor gezorgd. "Ik heb een outfit met een jurk. De kleding matched met die van Rick", vertelt Cheryl. Onder haar jurk komen haar schoenen tevoorschijn. "Oranje zoals het hoort."
Karsterberg laat een scepter zien. "Die hoort er natuurlijk bij, anders is het niet compleet." Op zijn borst hangt een ketting met een foto van hem en Sulmann. "Een karikatuur van ons. Dat vonden we leuk om te doen."
 

Rondjes

De komende maanden mogen de prins en prinses zich op veel gelegenheden tonen. Hoe de rolverdeling tussen de twee eruit gaat zien, weten ze nog niet. "Daar hebben we het eigenlijk nog helemaal niet over gehad", stelt Karsterberg. "Zo lang we beide maar veel lol hebben."
Op verschillende plekken in Nederland betaalt Prins Carnaval vaak de rondjes, maar hoe zit dat eigenlijk in Emmen? "Hier lappen we allemaal zelf ons drankje", lacht Boxem. "Maar carnaval is natuurlijk wel een goede hobby waar je je geld in kwijt kan."
 

Bron: RTV Drenthe

Terug