Laatste bijdrage dameskoor Belcanto

29-12-2021 12:34

Dameskoor Belcanto heeft tweede kerstdag voor de laatste keer een bijdrage geleverd aan de vieringen in de Gerardus Majella-kerk in Barger-Oosterveld.

Nadat het koor al flink was gekrompen in de loop der jaren, besloot een aantal leden om er mee te stoppen gezien de leeftijd of ziekte. In goed overleg werd er een moeilijke beslissing genomen om het koor op te heffen.
Het koor werd in 1957 opgericht door Jo Hoiting, die ook de eerste dirigent werd en na een aantal jaren werd opgevolgd door Piet Grin. Na diens overleden, ruim 25 jaar geleden, nam Henk Kocks het stokje over. HIj stond ook de laatste keer voor de groep, waarbij hij de laatste jaren op het orgel werd ondersteund door Bennie Wehkamp.

Attenties
Na afloop van de viering werden de zangeressen, dirigent en organist door pastoor Stiekema bedankt voor hun inzet in de bijna 64 jaar dat het koor actief was in de kerk. Als herinnering kregen ze enkele attenties en een oorkonde overhandigd door pastor José Langen. Adelheid Hölscher was ook bij het afscheid aanwezig. Zij is sinds de oprichting in 1957 actief geweest voor het koor.

Bron: de Zuidenvelder; Foto: dhr. B. Wolbers

 

Terug